2022-04-09 09:57:07• hírek • Bede Emőke

Aranyrudat operáltak ki egy férfi gyomrából Kolozsváron

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Kolozsvári orvosok arról értesítették április 7-én a rendőrséget, hogy egy 250 grammos, aranynak tűnő rudat távolítottak el műtéti úton egy férfi gyomrából. A 35 éves, Beszterce-Naszód megyei páciens egyébként saját lábán ment be a dr. prof. Octavian Fodor Regionális Gasztroenterológiai-Hepatológiai Intézetbe, hogy a kórház specialistáinak segítségét kérje.  

„Az ügyeletes orvos felhívott, hogy megkérdezze, mégis hogyan járjon el ebben a szituációban. Mondtam neki, hogy műtse meg a férfit, vegyék ki a rudat és értesítsék a rendőrséget is” – nyilatkozta a cluj24.ro-nak az egészségügyi intézmény menedzsere, Mihai Mlesnite, hozzátéve, hogy az aranyrúd 250 grammos, megközelítőleg 6,3 centiméter, a páciens pedig a beavatkozás előtt azt mondta, hogy véletlenül nyelte azt le.


A rendőrség megállapította, hogy az orvosok által megtett bejelentésben elmondottak megfelelnek a valóságnak, a megműtött pácienst azonban egyelőre nem sikerült kihallgatni, így még azt sem tudni, hogy a férfi honnan szerezte rudat és mégis mi módon sikerült azt lenyelni.


A kioperált aranyrúd értéke egyébként 15 ezer euróra becsülhető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: